Faiz & Liza

Majlis Pernikaahan Faiz & Liza
Lokasi : Majlid Kulim
Tarikh :15.5.10

Saya berpendapat bahawa mencari kecantikan lebih penting untuk ditonjolkan dalam satu-satu hasil kerja fotografi yang bersifat komersial. “Cantiknya..” ” so sweet lah budak ni..” “Cun la” “anak sapa tatau” itulah perkataan-perkataan yang sering saya harapkan daripada pelanggan kami ketika menatap gambar-gambar mereka. Percayalah jika saya katakan bahawa selagi sesuatu makhluk itu bergelar manusia, ia akan lebih cantik jika dilihat dari satu sudut pandangan yang terbaik. sudut pandangan yang terbaik itu kita terpaksa cari dan cari dan terus mencari..melalui latihan dan pengalaman. Hanya jurufoto berpengalaman sahaja yang bijak mencari sudut tersebut.

Pernahkan anda mendengar cerita tiga orang buta pergi ke zoo bagi mengetahi rupa bentuk gajah. Orang buta pertama memegang ekor gajah dan berkata, “gajah itu seperti seekor ular.” Orang buta kedua memegang telinga gajah itu dan berkata, “Oh gajah itu seperti seekor pari.” Orang buta ketiga memegang kakinya dan berkata “Gajah ini seperti sebanatang pokok kelapa,” Kita melihat sesuatu perkara seperti kaca mata kita. Ia pastinya berbeza daripada orang lain, Itulah persepsi kita. Ia pastinya berbeza daripada pandangan orang lain, begitu juga halnya dalam menilai sesuatu kecantikan.

one day I will leave an impression till you say “just by looking at these photos, it is as though watching a romantic movie”.

“No one knows what they can do until they try.”
– Les Brown –

“Memories may fade, but pictures last forever”
Wedding l Event l Portraiture l Outdoor
Facebook : http://www.facebook.com/putrafoto
Yahoo Messenger / email : king_qalha@yahoo.com
Blackberry Messenger PIN : 2150F589 / Voice : 013-429 0077
Copyright © 2009 www.putrafoto.com. All Rights Reserved.

One Response to “Faiz & Liza”

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.